Naturvetenskapsprogrammet

Ett program för dig som vill laborera, åka på exkursioner och öka kunskapen i alla klassiska naturämnen. Unikt för oss är kurser som Forensik (kriminalteknik) och Matematik – specialisering. För dig som vill satsa extra på matematiken i åk 3 är vi nämligen stolta över att kunna erbjuda ett naturprogram med samma upplägg som spetsutbildningarna i matematik. Vi har sedan flera år ett väl fungerandesamarbete med Umeå universitet och ger dig till och med möjlighet att läsa en kurs på universitetsnivå.

Inriktningen Naturvetenskap
Du får fördjupade kunskaper i matematik, biologi, fysik och kemi. Du blir väl förberedd och får full behörighet inför kommande studier på högskolan inom medicin, naturvetenskap och teknik.

Inriktningen Naturvetenskap och samhälle
Du får det bästa av två världar. Den passar dig som är intresserad av samhällsfrågor, resursanvändning och global miljöpåverkan. Du får ta del av många olika perspektiv som hjälper dig förstå hur världen hänger ihop och hur vi kan angripa större problem, både lokalt och globalt.
Programmet är för dig som är intresserad av: Forskning, laborationer, matematik, medicin, fysik, teknik, biologi, kemi och kriminalteknik.

Poängutrymmet för naturvetenskapsprogrammet
Gymnasiegemensamma ämnen 1150 poäng
Programgemensamma ämnen 450 poäng
Inriktning: Naturvetenskap 400 poäng
Inriktning: Naturvetenskap och Samhälle 300 poäng
Programfördjupning Naturkunskap 200 poäng
Programfördjupning Natur och Samhälle 300 poäng
Individuella val 200 poäng
Gymnasiearbete 100 poäng