Det här får du hos oss:

• Erfarna och engagerade lärare som stöttar dig i dina studier
  • Högskolebehörighet på alla program
  • Kunskapsfokus och studiero
  • Lunch på restaurang
  • Bästa läget centralt vi Strandkajen, resecentrum och stadsbiblioteket
  • Egen bärbar dator
  • Fräscha lokaler
  • Stöd såväl som utmaning
  • Traditioner så som kick off i åk 1, vännerdagar, Nobelmiddag och Pi-dagen
  • Engagerade elever i organiserade råd: elevråd, vännerråd, matråd, skol-IF och festkommitté

Vi är skolan för dig som vill vidare
Höga Kusten Teoretiska Gymnasium slog upp sina portar 2009 med natur- och samhällsprogrammet. Sedan 2011 har vi också ekonomiprogrammet. Skolan har tre profiler som alla kan välja: HKT träningsakademi, e-sport och ryttarprofil. Vi fortsätter att utvecklas och det händer alltid mycket spännande på vår skola, även i undervisningen. Alla våra lärare är så klart professionella och ser till att våra elever får den bästa utbildningen.

• vår matematiksatsning med mindre klasser och två lärare i klassrummet på samhälls- och ekonomiprogrammet har lett till de bästa resultaten i kommunen
  • våra elever hade det bästa resultatet på kvalprovet i engelska i den nationella tävlingen Språkolympiaden (kom femma i riksfinalen)

På Höga Kusten Teoretiska Gymnasium läser eleverna samma kurser som alla andra elever i landet, men vissa av våra individuella val utmärker sig. Inom kursen Engelska 7 får eleverna möjlighet att förbereda sig inför Cambridge Certificate, ett prov som man måste göra om man vill studera i ett engelskspråkigt land eller om man vill läsa vissa universitetskurser på engelska.

För natureleverna erbjuder vi en matematikkurs på universitetsnivå i samarbete med Umeå universitet. Eleverna som klarat denna kurs får 7,5 högskolepoäng på sin meritlista så fort de börjar sina universitetsstudier. Dessutom kan våra naturelever välja den mycket populära kursen forensik (kriminalteknik).

Vårt ekonomiprogram har ett samarbete med UF – Ung företagsamhet. Inom ramen för entreprenörskap- och företagande får de starta och avsluta ett eget företag, med allt vad det innebär.

Läs mer om de olika programmen för att få en idé om dina framtida studier. Hör gärna av dig om du har frågor och/eller ring för att skugga en elev hos oss, så får du uppleva en helt vanlig skoldag.

Hoppas vi ses på kommande Öppet Hus!

Varma hälsningar,
Personalen på Höga Kusten teoretiska gymnasium