fbpx

Våra tre profiler

HKT Samarbetar med Modo Sports Academy, Praktiska gymnasiet och Örnsköldsviksortens ryttarklubb. Dessa samarbeten möjliggör individuella val utanför skolans väggar. Det är begränsat antal platser. Intresseanmälan görs längre ner på sidan.
Detta är helt frivilligt och självklart erbjuder skolan även teoretiska kurser bland de individuella valen.

HKT träningsakademi med Modo Sports Academy är en unik satsning där du som är intresserad av personlig träning får möjlighet att på skoltid utbilda dig i träningslära, oavsett tidigare träningsbakgrund. Satsningen riktar sig också till dig som redan utövar en individuell sport. Vi kommer med andra ord erbjuda alla som är intresserade av träning att söka in till profilen.

Skolan har kontrakterat Modo Sports Academy som har lång erfarenhet av träning i olika former. Här kan man läsa mer om MSA Den som går denna profil kommer att läsa Träningslära 1 i årskurs 1, Träningslära 2 i årskurs 2 samt Idrott specialisering i årskurs 3. Dessa kurser innehåller bland annat träningsmetoder så som uthållighet, styrka, rörlighet, koordination och koncentration, men även anatomi och fysiologi med närings- och kostkunskap.

Profil E-sport läser man inom ramen för idrott och hälsa specialisering 1 och 2. Kurserna innehåller 2/3 spel och 1/3 teori såsom läran om fysisk träning, mental träning och kost. E-sport är den snabbast växande sporten i världen. Satsningen är ett samarbete med Praktiska gymnasiet som redan har erfarenhet av e-sport.

Är du intresserad av e-sport och vill kombinera det med gymnasiestudier? I så fall kan den profilen vara något för dig. E-sport förenar kreativitet, strategi och teknikintresse och du kombinerar det med någon av våra tre program ekonomi, natur och samhälle. Höga Kusten teoretiska gymnasium ger dig spelträning men på schemat finns även annat som är viktigt för att du ska bli en framgångsrik spelare.

Ryttarprofilen har nu funnits sedan läsåret 16/17. Där har elever möjlighet att kombinera sitt hästintresse med ett högskoleförberedande program genom vår Lokala Idrottsutbildning (LIU) med profil ridning. Ryttarprofilen är ett samarbete med Örnsköldsviksortens Ryttarklubb (ÖOR). Profilen innebär att elever utöver ordinarie idrott och har ryttar- och hästskötarutbildning två gånger i veckan på skoltid, under samtliga gymnasieår. Utbildningens mål är att eleven ska utvecklas optimalt som ryttare. Efter avslutat utbildning kan eleven avlägga prov för diplomerad hästskötare.

Kontakt ryttarklubben: Johanna Westberg, tel 0660–590 75
E-post: johanna@ryttarklubben.se

Samtliga profiler är förlagda två eftermiddagar i veckan. Du kombinerar alltså dessa profiler med någon av våra tre program EK, NA och SA.

Kombinera dina studier med följande profiler – individuella val:

E-sport

Till intresseanmälan – e-sport

Träningsakademin

HKT har inlett ett unikt samarbete med @modosportsacademyHKT Träningsakademi är därmed en av våra nya valbara profiler läsåret 19/20.Det går att kombinera profilen med något av våra tre program – EK, NA och SA.Profilen riktar sig till dig som är intresserad av personlig träning, oavsett om du redan idrottar eller bara gillar att träna.#HKT #Högakusten #Högakustenteoretiska #ModoSportsAcademy

Publicerat av Höga Kusten Teoretiska Gymnasium Onsdag 18 september 2019

Till intresseanmälan – Träning

Ryttarprofil

Till intresseanmälan – Ryttare