Ung företagsamhet

På Höga Kusten Teoretiska Gymnasium arbetar vi med konceptet UF-företagande. Det innebär att du som elev hos oss får starta, driva och avveckla ett UF-företag under ett års tid.

UF-företag driver du oftast med flera andra klasskamrater och tillsammans ska ni komma på en affärsidé att förverkliga och sälja. Pengarna ni tjänar får ni självklart behålla själva.

Vill du veta mer om konceptet kan du läsa vidare på Ung Företagsamhets hemsida. Nedan hittar du information om våra duktiga UF-företag.

Luma UF
Luma UF ska hålla egna föreläsningar i grundskolan. Föreläsningarna ska bygga på uppdraget som idag finns för alla som arbetar i skolan och ska:

· medverka till att utveckla elevernas känsla för samhörighet, solidaritet och ansvar för människor också utanför den närmaste gruppen
· bidra till att skolan präglas av solidaritet mellan människor
· aktivt motverka diskriminering och kränkande behandling av individer eller grupper
· visa respekt för den enskilda individen och i det vardagliga arbetet utgå från ett demokratiskt förhållningssätt.

Kakmonstret UF
Kakmonstret UF ska tillverka färdiga kakburkar. Burkarna innehåller alla ingredienser för att kunna göra en kaka. Kakmonstret UF kommer själv tillverka och sälja burkarna.
Kakmonstret UF på Facebook

RED UF
Vår affärsidé är att sälja vantar som fungerar på touchscreenskärmar.

Pure Publishing UF
Pure Publishing UFs affärsidé bygger på min första bok. Jag vill berätta om och lära läsarna vad personlig marknadsföring innebär för mig.
Pure Publishing UF på Facebook